Tervetuloa jäseneksi

Voit liittyä ELYn jäseneksi, jos olet suorittanut lastentarhanopettajatutkinnon, kasvatustieteen kandidaattitutkinnon, tai vastaavan ammattitutkinnon ja olet kelpoinen toimimaan varhaiskasvatuksen opettajan tehtävissä. Lisäksi työskentelet Espoon, Kauniaisten tai Kirkkonummen alueella.

Liittyessäsi paikallisyhdistykseen pääset samalla myös Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton, OAJ:n, AKAVAn sekä opettajien työttömyyskassan jäseneksi. HUOM! Vain yhdistys voi kuulua Varhaiskasvatuksen Opettajien Liittoon ja Opetusalan ammattijärjestöön (OAJ), joten sinun täytyy siis kuulua paikallisyhdistykseen (ELY) ja sitä kautta Varhaiskasvatuksen Opettajien Liittoon ja edelleen OAJ:hin.

Jäsenille on tarjolla monia jäsenetuja, joista merkittävimpiä ovat palkkaukseen liittyvä edunvalvonta, koulutukset ja ansiosidonnainen työttömyysturva. Posti tuo sinulle säännöllisenä jäsenetuna varhaiskasvatuksen ammattilehden, Lastentarhan ja OAJ:n jäsenlehden, Opettajan. Muista jäseneduista voit lukea esim. OAJ:n ja Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton nettisivuilta (ks. linkit).

Jäsenmaksun voi maksaa joko valtuuttamalla työnanantaja perimään summan kuukausittain suoraan palkasta tai maksamalla sen itse OAJ:stä tilattavilla maksukuiteilla. Jäsenmaksu sisältää OAJ:n, VOL:in ja ELYn jäsenmaksut.

Opiskelija, työtön, ulkomailla oleskeleva, äitiys-, hoito- tai palkattomalla virkavapaalla oleva jäsen maksaa alennettua jäsenmaksua, jonka suuruus on tällä hetkellä 8,50 euroa/kk. Tämä maksu ei sisällä ELYn jäsenmaksua, joka peritään jälkikäteen kerran vuodessa taloudenhoitajan lähettämillä maksukuiteilla. ELYn alennettu jäsenmaksu vuonna 2020 on 1 euro / palkaton kk.

Liittymisen hoidat helposti OAJ:n sivuilla www.oaj.fi (klikkaa kohtaa ”OAJ:n sähköiset asiointilmakkeet verkossa”).

  • Muista ilmoittaa mahdolliset muutokset (yhteystiedot, äitiysloma, hoitovapaa, virkavapaa jne.) OAJ:n jäsenrekisteriin: jasenrekisteri@oaj.fi, tai 020-7489600. (ELY saa päivitetyt tiedot OAJ:ltä.)
    Samasta osoitteesta saat myös alennetun jäsenmaksun maksulomakkeita.
    Muuttuneet yhteystietosi päivität kätevästi myös OAJ:n nettisivuilla kohdassa Jäsensivut.
  • Jos työnantajasi vaihtuu, ilmoita se em. jäseneksi liittymislomakkeella.
  • Jos päätät erota yhdistyksestä, tee se kirjallisena ELYn jäsensihteerille, joka toimittaa tiedon edelleen OAJ:n rekisteriin.

Lisätietoja jäsenasioista: jasensihteeri(at)ely.fi